Производителят на американско уиски Jack Daniel`s Brown-Forman Corp. усеща жилото“

...
 Производителят на американско уиски Jack Daniel`s Brown-Forman Corp. усеща жилото“
Коментари Харесай

Производителят на Jack Daniel`s усеща „жилото“ на търговското напрежение

 Производителят на американско уиски Jack Daniel`s Brown-Forman Corp. усеща „ жилото “ на комерсиалните разногласия сред Съединени американски щати и Европейския съюз (ЕС) и наложените мита върху американската спиртна напитка, оповестява Wall Street Journal.
Компанията, която стои зад марки бърбън като Old Forester и Woodford Reserve, предизвести, че облагите за настоящата фискална година няма да оправдаят предварителните прогнози поради интернационалната комерсиална неустановеност и спомагателните разноски, основани от неотдавна признатите мита от Европейски Съюз.

През юни Европа стартира да постанова 25-процентни мита върху вноса на американско уиски, мотоциклетите на Harley-Davidson и други американски артикули в отговор на данъците върху стомана и алуминий от Европейски Съюз на президента Доналд Тръмп. Месец по-късно Harley-Davidson съобщи, че ще трансферира производството си в чужбина с концепцията да избегне въпросните мита, което притегли гнева на Тръмп.

Ръководителите на Brown-Forman обявиха в сряда, че забавят повишаването на своите артикули на някои европейски пазари, с цел да сведат до най-малко въздействието на митата върху продажбите.

„ В някои връзки ние купуваме време, с цел да забележим дали тези ограничения могат да бъдат реализирани “, съобщи основният изпълнителен шеф на компанията Пол Варга, отбелязвайки, че шотландското уиски ускорява своята конкурентоспособност в Европа.

Ръководителите настояват, че въпросното закъснение в увеличението на цените, съчетано с по-високите разноски и съмненията на валутния курс, ще изтрие по 10 цента на акция в годишната облага на компанията или съвсем 50 млн. $.

Въпреки заканите от митата компанията регистрира повишаване на продажбите с 6% за първото тримесечие до 766 млн. $, защото мощната облага на интернационалните пазари компенсират представянето в Съединени американски щати.

Ръководителите на Brown-Forman Corp. показват, че половината от 12-те % нарастване на продажбите отвън страната са резултат от пазаруването на артикули за запасяване преди данъците.

Печалбата за тримесечието е повишена с 12% до 200 млн. $ или 41 цента за акция.

В сряда френският съперник Pernod Ricard SA, съобщи, че ценообразуването се е подобрило в самия завършек на фискалната година, само че предизвести, че компанията е изправена пред по-високите цени на нужното за производството на текила агаве грозде, което е належащо и за коняка.

Pernod Ricard, която създава Jameson и водка Absolut, разгласи, че облагата за фискалната година е повишена с 13% до 1,58 милиарда евро при продажби на дребно от 8,99 милиарда евро.
По публикацията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР